• Magazín
  • Čtenářský deník
  • Maturitní otázky
    • Magazín
    • Čtenářský deník
    • Maturitní otázky

4 přírodní šťávy, které detoxikují váš organismus

16. června 2013 Monika Navrátilová Životní styl

Přírodní šťávy, které ve vašem těle nastartují proces detoxikace organismu si můžete připravit i doma – a budete se díky nim cítit opravdu svěží. I zdravé nápoje vám mohou chutnat a prospět vašemu tělu.

Foto: msr (flickr.com)

Chceme-li se zbavit přebytečných kilogramů a tukových zásob, které jsme si přes zimu vytvořili, je třeba změnit současný způsob života a zařadit do svého programu pravidelný pohyb. To samo o sobě by pravděpodobně nestačilo, kdybychom si současně neupravili svůj stávající jídelníček. Ke snížení hmotnosti výrazně přispívají přírodní šťávy z ovoce a zeleniny, zejména pak kombinujeme-li zeleninu s jablkem.

Jablko totiž dodává šťávám potřebnou sladkou chuť, zelenina nápoj ozvláštní a vyváží. Už při vypití 2 decilitrů šťávy ráno hned po probuzení nastartujeme svůj metabolismus a náš trávicí systém bude fungovat tak, jak má. Kombinace zeleniny a jablka je ideální pro nastartování správné detoxikace.

Jablko a celer

V celeru je obsažena řada vitamínů, především vitamín A, B, C, E a K a také minerály (vápník, sodík, draslík, chrom, jód, železo, zinek a hořčík). Má schopnost neutralizovat volné radikály a reguluje krevní tlak a oběh. Pozitivně působí rovněž na zažívání. Draslík dokáže zklidnit nervy a uvolňovat pocity stresu.

Jablko a rajče

Rajčata obsahují lykopen, tj. velmi významný antioxidant, který nás chrání před volnými radikály. Obsahují také beta-karoten a vitamín C. Najdeme v nich i potřebnou dávku draslíku a chromu. Rajče je vhodné zařadit do jídelníčku vždy, chceme-li snížit svoji váhu nebo očistit svůj organismus od škodlivých látek, protože neobsahují téměř žádný tuk a naopak je velmi bohaté na vlákninu. Blahodárně působí na nejrůznější infekce a prospívají naší pokožce. Pokud máte potíže s trávení, je rajče ta správná volba právě pro vás.

Jablko a červená řepa

Červená řepa je bohatá na kyseliny a minerální látky jako jsou fluor, hořčík, jód, kobalt, křemík, mangan, selen, zinek a železo. Stejně jako celer umí regulovat trávení i krevní oběh. Dokáže posílit náš organismus. V zimě je vhodná v boji proti chřipce a nachlazení. Mimo to pomáhá léčit ekzémy a zvyšuje kvalitu vlasů. Rovněž obsahuje látky s protirakovinnými účinky.

Jablko a petržel

Petržel dokáže čistit krev a okysličuje buňky v našem těle. Má detoxikační a léčivé účinky. Zlepšuje funkci ledvin a pozitivně působí na zažívání. Obsahuje flavonoidy, díky čemuž můžeme petržel zařadit mezi důležité antioxidanty. Také zmírňuje pocity nafouklého břicha a stabilizuje střevní mikroflóru.

Šťávy by měly být čerstvě vylisované a pokud možno neslazené. Mají v sobě dostatek vitamínů a minerálních látek, díky kterým se budete cítit zdraví a plní energie.

Udělej nám radost a sdílej dál!<br>Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Mohlo by tě taky zajímat
Další článek v kategorii Životní styl

Při léčbě bolesti vám může pomoci akupunktura

Komentáře

Komentáře jsou uzavřeny.

© Akademos, a.s. Všechna práva vyhrazena. Další projekty: ZOO Magazín | Efektivní Učení | Logické Myšlení | Nejlepší online hry | Muž v zástěře – kuchařka nejen pro muže